Hur känns det, Josefin Zachrisson?

Hur känns det, Josefin Zachrisson?

Sara Börje Ramberg12/01/2021

Josefin Zachrisson arbetar i gränslandet mellan konst och design. Efter sin examen från Beckmans Designhögskola 2019 har hon utvecklat sin praktik så väl individuellt som i grupp. Under hösten 2019 startade hon tillsammans med Mira Bergh, Julia Jondell och Matilda Ellow Swedish Girls, ett konst- och designkollektiv med syfte att skapa en plats för gemensamt utövande och ett sammanhang för individuella kreativa praktiker. Josefins verk ”Seats”, som hon skapat tillsammans med Mira Bergh, är nominerad till Design S 2020 i kategorin Möbler. 

Josefin Zachrisson är en av tjugoåtta konstnärer och formgivare som deltar i utställningen How Does It Feel?, där medverkande kreatörer fritt fått tolka och undersöka frågan. En fråga vi kanske inte alltid vet svaret på. Inför utställningen fick vi möjlighet att fråga henne direkt:

Hur känns det?
Mina känslor lever i motsatsförhållande med varandra just nu, jag känner allt och inget. Jag är överväldigad och avtrubbad, närvarande och vilsen, påverkad och frigjord. Allt känns ovisst och jag tänker att när tillvaron är främmande så reflekterar vi även över det som är bekant. Ur reflektion föds nya tankar och känslor och det känns hoppfullt om det är dit vi är påväg.